2015. jan 06.

ZöldFront!

írta: Barabás Richárd
ZöldFront!

Szolidáris. Zöld. Magyar. Európai.

1_7.jpg

Ha végignézek a mai politikai palettán, nem csodálom, hogy tettrekész, tájékozott fiatalok nem állnak kígyózó sorokban a pártok ifiszervezeteinek kapui előtt, kitöltött jelentkezési űrlappal a kezükben! Miért is állnának? Hová is mehetnének? A Fidelitasba? Ami nem több, mint a Fidesz egyik kommunikációs csatornája, ami akkor és úgy szólal, szólalhat meg, ahogy a “nagy párt” kívánja, de egyébként önálló gondolata - hát - az aztán nem sok van? Vagy az elkeseredést demagóg módon kihasználó Jobbik IT-be, ahol aztán “nagymagyarországos” kifestőket színezhetnek, miközben Novák Előd tanítja őket íjászkodni egy feltűnően barna színű bábut használva célpontnak? Netalán csatlakozzanak a DK fiataljaihoz, hogy aztán a politikai krédójuk másból se álljon, minthogy “Gyere vissza Feri, segíteni kell!”?

Pedig vannak fiatalok, nem is kevesen, akik tenni szeretnének a sorsukért, az országért, a közös boldogulásunkért. Vannak, mert láttam őket ezerszámra kint az utcán. Azt kiáltották: “Európa!” és “Mocskos Fidesz!, meg aztán azt, hogy “Korrupt NAV” és “nem lesz netadó!”. Olyat is hallottam, hogy “mi vagyunk a jövő!” És hajlamos vagyok hinni ezeknek a hangoknak...

Ezek a fiatalok szerintem egy, a mainál sokkal igazságosabb, szabadabb és odafigyelőbb Magyarországban hisznek. Egy olyan Magyarországban, ahol nem csak néhányan lehetnek jó magyarok, hanem mindannyian, akik itt élünk, függetlenül a bőrünk színétől, a szemünk vágásától, a szerelmünk nemétől vagy a hitünktől. Egy európai Magyarországban, ami bátran szembe mer nézni a múltjával és nem fél kezébe venni végre a jövőjét!

Ezeknek a fiataloknak - szerintem - a ZöldFrontban a helye!

A ZöldFront - nem titkoljuk - a Párbeszéd Magyarországért ifiszervezete. És köztünk a helyed, ha úgy érzed, ide-oda rángat téged a világ és másból sem áll már az életed, mint a folyamatos újratervezésből. Köztünk a helyed, ha fel akarsz állni végre a fotelből, hogy tegyél valamit a jövődért és legfőképpen köztünk a helyed, ha eleged van abból, hogy bunkó, korrupt, mocskos szemétládák döntsenek az életedről.

Ellenségünk a közöny, szövetségesünk minden változást akaró fiatal. Ismerj meg minket! Csatlakozz a ZöldFronthoz!

2_5.jpg

 

Szólj hozzá