2014. okt 22.

A Fidesz első nap lebukott Újbudán!

írta: Barabás Richárd
A Fidesz első nap lebukott Újbudán!

A helyzet az, hogy minden alkalommal, amikor egy önkormányzati képviselő-testület feláll, szokás változtatni az SZMSZ-en (ha valaki nem tudná:Szervezeti és Működési Szabályzat). Nem rosszaságból, hanem egyszerűen azért, mert bizonyos alapvető dolgok megváltoznak. Mondjuk a testület összetétele. Vagy a bizottságok tagjai. Satöbbi.

blog1.jpg

(Ilyen üres lesz a terem, ha a polgármester nem hívja össze az üléseket...)

Na most egy ilyen nyugis SZMSZ módosításba sikerült a 11. kerület polgármesterének, dr. Hoffmann Tamásnak két elképesztő taposóaknát elrejteni!

Vállalhatatlan javaslatuk megteremti a lehetőségét, hogy a törvényesen megválasztott önkormányzati képviselőknek alig legyen beleszólások Budapest legnagyobb kerületének ügyeibe! Agyrém! A mai módosítással ugyanis a polgármesternek egy évben elég mindössze hatszor kell összehívnia a testületet. Most őszintén: ki gondolja komolyan, hogy egy ekkora kerület irányításához elég kéthavonta összeülnie a képviselőknek?!

Arról nem is beszélve, hogy ez igencsak aláássa az önkormányzatiság alapjait, ami a demokrácia egyik tartóoszlopa. Ja és azt mondtam már, hogy az online élőközvetítést is eltörölte a fidesz frakció, arra hivatkozva, hogy ettől “szakmaibb” lesz az ülés. Mwhaha! Azért ne nézzetek már teljesen hülyének gyerekek...

Mondanom sem kell, a módosítómat úgy szavazták le, hogy a fal adta a másikat. De nem baj! Az Együtt-PM képviselőjeként én minden testületi ülésen küzdeni fogok a fideszes sötétség ellen!

"A tettek beszélnek" - szólt a narancsos szlogen a választáson. Hát...  ezek most bizony ordítanak, hogy sumákság és maszatolás van a háttérben! Ki akarják talán rekeszteni a kerület lakóit a saját életükről meghozott döntésekből? Vagy inkább az Amerikából még ki nem tiltott haverok ügyeit próbálják eltussolni?

Kiálts velem, hogy kiderüljön az igazság!

blog2.jpg

Szólj hozzá